محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
چاپگر لیزری به عنوان یکی از چاپگرهای محبوب در کامپیوترهای شخصی محسوب میشود که از تکنولوژی غیرضربهای بهره میگیرد (یعنی تماسی با کاغذ ندارد). وقتی که سندی به چاپگر فرستاده میشود، یک پرتو لیزری با استفاده از بار الکتریکی، آن سند را بر روی درامِ پوشیده از سلنیوم ترسیم میکند.
چاپگرهای لیزری اغلب در صنعت چاپ دیجیتال کار برد دارند و بصورت رومیزی کاربرد داشتند اما امروزه چاپگرهای لیزری صنعتی دیجیتال کاربرد بسیاری در این صنعت پیدا کرده و حرف های بسیاری برای گفتن دارند . گفته میشوند پرینترهای لیزری صنعتی در آینده رقیب چاپ افست در کیفیت خواهند بود.
چاپگر لیزری به عنوان یکی از چاپگرهای محبوب در کامپیوترهای شخصی محسوب میشود که از تکنولوژی غیرضربهای بهره میگیرد (یعنی تماسی با کاغذ ندارد). وقتی که سندی به چاپگر فرستاده میشود، یک پرتو لیزری با استفاده از بار الکتریکی، آن سند را بر روی درامِ پوشیده از سلنیوم ترسیم میکند.
پس از شارژشدن، درام در تونر که درواقع نوعی پودر خشک از جوهر است میچرخد. تونر تصویر دریافتی از درام را به خودش جذب میکند. سپس همین تونر بر روی تکهای از کاغذ انتقال داده میشود و با استفاده از حرارت و فشار به روی کاغذ میچسبد. پس از چاپ شدن سند، بار الکتریکی از روی درام برداشته و تونر اضافی جمعآوری میشود. اکثر چاپگرهای لیزری فقط به صورت تک رنگ کار میکنند. یک چاپگر لیزری رنگی بیش از ۱۰ برابر گران تر از چاپگر لیزری تک رنگ است.
لیزر (Laser) مجموعه ای از حروف اول کلمات (by Stimulated Emission of Radiation Light Amplification) می باشد. در این روش تصویر مورد نظر با استفاده از یک منبع لیزری کنترل شده تشکیل می شود. اوریژینال یا نسخه اصلی با قرار گرفتن در مقابل نور اسکن می شود، نور منعکس شده از تصویر با استفاده از آینه و به وسیله سیستم لنز بر روی سلول های حساس به نور، متمرکز می شود. در این جا تصویر به اجزای بسیار کوچکی به نام پیکسل Pixels) ) که در حقیقت کوچک ترین واحد از یک تصویر است – تقسیم شده و از حالت نوری به سیگنال های – مناسب الکتریکی تبدیل می شود. سیگنال های الکتریکی به واحد چاپگر منتقل شده و در این جا منبع نوری لیزر تصویر را بر روی سیلندر حساس به نور اسکن می کند. تصویر تشکیل شده بر روی سیلندر که از نقاط بسیار ریز Pixels) ) حاصل شده، دقیقا با آنچه که از اریژینال اولیه اسکن شده مطابقت دارد.
واحدهای ریز تصویر یا همان پیکسل ها با تصویر یا همان پیکسل ها با روشن و خاموش شدن منبع لیزر تولید می شوند یا به عبارت صحیح تر بر اساس وجود سیگنال (سیگنال روشن) و یا نبود سیگنال (سیگنال خاموش) نگاشته می شوند. پودر تونر که در این جا نقش مرکب چاپ را دارد به قسمت های تصویر دار سیلندر چسبیده و سپس بر روی کاغذ که به آن بار الکتریکی مثبت داده شده منتقل می شود. در این مرحله به پودر تونر حرارت داده می شود تا به طور کامل به کاغذ چسبیده و ثابت شود. به جای اسکن کردن تصویر در مراحل اولیه کار، چاپگر لیزری می تواند تصویر را به صورت دیجیتال از یک دیسک مغناطیسی که بر روی کامپیوتر و یا پردازشگر تولید شده است، دریافت کند. از تکنولوژی چاپ لیزری معمولا برای تهیه نمونه های چاپی و یا چاپ متصل به سیستم های حروفچینی و یا فیلم نگار (Imagesetter) برای تولید مواد چاپی که دارای ۳۰۰ نقطه یا ۶۰۰ نقطه در هر اینچ هستند استفاده می شود. این مقدار رزولوشن (Resolution) یا دقت چاپ تصویر را معمولا استاندارد می دانند و کیفیت آن برای نمونه گیری مناسب است. چاپگرهای لیزری با رزولوشن بالاتر می توانند تا ۶۰۰ نقطه در اینچ و بیشتر را چاپ کنند، که در بعضی موارد برای گرفتن کپی مستقیم از دوربین کاربرد دارند. از تکنولوژی چاپ لیزر برای انتقال مستقیم تصویر بر روی پلیت نیز استفاده می شود که به آن سیستم (Imaging to plate) یا تصویرنگاری بر روی پلیت گفته می شود. چاپ لیزری کاربردهایی شبیه به آنچه را که در سیستم چاپ جوهرافشان به آن اشاره شد نیز دارد، مثل چاپ لیست های کامپیوتری که از فایل تهیه می شود.
IBM اولین چاپگر لیزری را در سال ۱۹۷۵ به همراه کامپیوتر پردازندهی مرکزی خود معرفی کرد. در سال ۱۹۸۴، کمپانی Hawlett-Packard از فناوری پرینت لیزری در محصول خودش به نام LaserJet بهره گرفت. LaserJet یک چاپگر فشرده، سریع و قابل اعتماد بود که کاربران معمولی نیز توان خرید آن را داشتند. از آن زمان، چاپگرهای لیزری با کاهش قیمت و افزایش کیفیت همراه شدند. Hawlett-Packard هنوز هم به عنوان تولیدکنندهی پیشرو در این زمینه محسوب میشود و رقبایی همچون Lexmark ، Okidata و Xerox دارد.
چاپگر لیزری از چند منظر با چاپگر جوهرافشان تفاوت دارد. تونر یا جوهر در چاپگر لیزری خشک است، درحالی که جوهرافشان، جوهر مرطوب دارد. در گذر زمان، قیمت عملیاتی چاپگر جوهرافشان نسبت به چاپگر لیزری ۱۰ برابر بیشتر شد، زیرا مدام باید جوهر آن را تعویض نمایید. کاغذ چاپشده از طریق چاپگر جوهرافشان معمولاً بوی رطوبت میدهد، اما سند چاپشده به وسیلهی چاپگر لیزری این گونه نیست. هر دو نوع چاپگر عملکرد نسبتاً بیصدایی دارند و میتوانید با استفاده از کارتریجهای فونت یا نصب فونتهای نرم، به آنها فونت اضافه کنید. اگر نیازتان به پرینت خیلی زیاد نیست، میتوانید از چاپگر جوهرافشان استفاده کنید. اما اگر حجم کارتان بالا است، باید به سراغ خرید چاپگر لیزری بروید.
هنگام خرید چاپگر لیزری تعدادی ویژگی مهم هستند که باید در نظر داشته باشید
چاپگر لیزریِ شخصی، برای پرینت ۲۰۰ صفحه در هفته کفایت میکنند. اینها معمولاً محصولات ارزان قیمتی هستند که ۲۰۰ دلار و بالاتر قیمت دارند. آنها توان چاپ ۸ صفحه در دقیقه را دارند. در صورتی که به صورت متوسط هفتهای ۱۰۰۰ صفحه چاپ میکنید، باید به سراغ چاپگرهای کاری بروید. این محصولات میتوانند دقیقهای تا ۲۴ صفحه را چاپ کنند و قیمتی بین ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار و بیشتر دارند. اگر کارتان چاپ بیش از ۵۰ هزار صفحه در هفته یا بیشتر است به چاپگرهای تولیدی نیاز دارید. آنها بسیار گران هستند و توسط انتشارات مورد استفاده قرار میگیرند. آنها میتوانند در هر دقیقه ۷۰۰ صفحه چاپ کنند و قیمتی معادل ۱۰۰ هزار دلار و بیشتر دارند. آنها توان چاپ ۲۴ ساعته در هفت روز هفته را دارند.
چاپگرهای لیزری نمونه ای از متن حروف چینی شده را به رنگ مشکی روی کاغذ سفید چاپ میکند. در این نوع چاپگرها از تکنیک زیروگرافی، که در ماشینهای فتوکپی نیز وجود دارد، استفاده شده است. دراثر تابش اشعه لیزر، نقاطی از سیلندر چاپ حساس به نور یا درام، در این چاپگر که همان نقاط چاپ شونده هستند، حساس شده و دارای بار الکتریکی میشوند. پودر مشکی مورد استفاده در چاپگر به نام تونر که دارای بار الکتریکی مخالف است، در نقاط حساس شده به درام در حال چرخش میچسبد. سپس کاغذ، با عبور از داخل چاپگر و تماس با درام، تونرهای چسبیده به درام را به خود میگیرد. در مرحله آخر این تونرها توسط گرمکن دستگاه پخته شده و به اصطلاح فیوز میشوند، بر روی کاغذ ثابت میگردند. در این لحظه متن چاپ شده از چاپگر خارج میشود.
چاپگر لیزری، به دلیل کیفیت مناسب در چاپ حروف و ترسیمات رایانه ای، سرعت چاپ و هزینه پایین، بهترین انتخاب برای نمونه گیری از فایلهای حروفچینی است. در تهیه فیلم لیتوگرافی به روش عکاسی از کارهای چاپی خطی نیز میتوان از چاپهای چاپگر لیزری استفاده نمود. این خصوصیت در نمونه های چاپی چاپگرهای غیر لیزری وجود ندارد و معمولا وضوح لازم برای عکاسی در آنها موجود نیست. به همین دلیل نمونه نهایی حروفچینی، یا صفحه آرایی، برای کار چاپی خطی نمونه چاپ لیزری است.
رزولوشن استاندارد در بسیاری از چاپگرهای لیزری ۶۰۰ نقطه بر دقیقه (dpi) است. این رزولوشن برای چاپهای روزمره ازجمله کارهای معمول در کامپیوترهای رومیزی کفایت میکند. یک چاپگر تولیدی رده بالا میتواند رزولوشنی تا ۲۴۰۰ dpi نیز داشته باشد. تعدادی از چاپگرهای لیزری هنوز هم از رزولوشن ۳۰۰ dpi استفاده میکنند. Hawlett-Packard فناوری RET ( فناوری ارتقای رزولوشن) را برای تصحیح همین موضوع ساخته است. RET نقطههای کوچکتری را در لبه های خطوط میگذارد و لبه های خشک و خشن را ملایم تر میکند. RET منجر به ارتقای رزولوشن نمیشود، اما سند نهایی شمایل بهتری را دارا میباشد. اگر چاپگری با رزولوشن ۳۰۰ dpi خریداری میکنید، مطمئن شوید که دارای RET باشد.
زبان کنترل چاپگر (PCL)، زبان استانداردی است که توسط چاپگرهای Hawlett-Packard و اکثر چاپگرهای لیزری دیگر (که عمدتاً با HP هماهنگی دارند) استفاده میشود. PCL برای پرینت نامهها، پایگاه داده، اسپردشیتها و گرافیکهای ساده استفاده میشود. چاپگرهای پستاسکریپت به همراه نرمافزارهای چاپ دسکتاپ و بستههای طراحی استفاده میشوند. چاپگرهای پستاسکریپت معمولاً در چاپگرهای مکینتاش اپل استفاده میشوند. چاپگر لیزری که به همراه پستاسکریپت عرضه میشود، قیمت بالاتری دارد. چاپگر لیزری که از PCL استفاده میکند میتواند با نصب درایور نرمافزار که توسط تولیدکنندهی چاپگر عرضه میشود، به حالت پستاسکریپت ارتقا پیدا کند. امکان دارد چاپگر در صورت ارتقا به حالت پستاسکریپت، نیاز به حافظهی بیشتری داشته باشد؛ زیرا در این حالت چاپگر لیزری باید پیش از چاپ، کل تصویر را در حافظه داشته باشد و به همین دلیل نیاز به حافظهی بیشتری برای پردازش دارد. نرمافزار مورد استفاده باید از پستاسکریپت پشتیبانی کند تا چاپگر لیزری بتواند اسناد پستاسکریپت را چاپ نماید.
در حین خرید چاپگر لیزری، باید کنترل کاغذ محصول را مدنظر داشته باشید. بسیاری از چاپگرهای لیزری از کاغذهای برش خورده و در سایز معمول استفاده میکنند. محصولات ردهبالا از کاغذ پیوسته به صورت رول بهره میگیرند. چاپگرهای لیزری میتوانند بر روی برچسب، کاغذهای شفاف و کارتهای سبک چاپ کنند. برخی از چاپگرهای لیزری قابلیت چاپ دورو دارند. آنها پس از چاپ روی یک طرف کاغذ، آن را چرخانده و بر روی دیگر آن نیز چاپ میکنند. بسیاری از چاپگرهای لیزری از چاپ یک طرفه بهره برده و باید به صورت دستی روی سمت دیگر کاغذ چاپ کنید. در این روش پس از چاپ روی یک طرف کاغذ، آن را به صورت دستی میچرخانید و دوباره داخل دستگاه میفرستید تا صفحهی بعدی را پشت آن چاپ کند.
FPOT و زمان گرم شدن
ملاحظه ی نهایی در زمینهی خرید چاپگر، FPOT (زمان خروج اولین کاغذ) و زمان گرم شدن است. وقتی که چاپگر لیزری فرمان چاپ داده را از کامپیوتر دریافت میکند، بین ۵ تا ۳۰ ثانیه زمان نیاز دارد تا خود را برای این کار جدید آماده کند. این زمان آمادهسازی با زمان مربوط به چاپ سند متفاوت است. وقتی که چاپگر روشن شد، باید زمانی صرف گرم شدن فیوز شود و به دمای عملیاتی برسد. اگر چاپگر حالت آماده به کار داشته باشد یا بین کارهای چاپ خاموش شود، زمان گرمشدن چاپگر از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود. چاپگرهای کاری یا تولیدی بزرگ بین ۵ تا ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارند تا گرم شوند. این دورهی انتظار میتواند بهره وری کلی را تحت تاثیر قرار دهد.