محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
چاپ افست، رایجترین روش، برای چاپ محصولاتی است که دارای تیراژ بالا هستند. همچنین یکی از مهمترین روشهای چاپ در تبلیغات را میتوان چاپ افست دانست زیرا به صرفه ترین روش برای چاپ مقادیر انبوهی از کاغذ یا مقوا به حساب می آید.
چاپ افست یک فرآیند پیچیده است که برای تعداد پایین و تیراژ کم صرفه اقتصادی ندارد. به همین دلیل در هنگام چاپ، معمولا چند فایل را در قالبی که به آن فرم میگویند قرار میدهند و فرآیند چاپ افست را انجام میدهند. فرمها بسته به نوع استفاده به دو دسته فرم عمومی و فرم اختصاصی تقسیم میشوند.
فرم عمومی
به مجموعه فایلهای چاپی که به علت پایین آوردن هزینهها به صورت مشترک با سایر فایل ها داخل یک فرم چاپی قرار داده می شوند و نسبت به نوع رنگ فایل ها تفکیک نمی شوند ، فرم عمومی گفته می شود. هر فرم عمومی دارای میانگین رنگی خاص است و رنگها بر اساس، رنگ قالب فرم چاپی تنظیم می شود. به علت تغییر مداوم مواد اولیه ( کاغذ، مرکب، روکش ها و … ) و همچنین تفاوت میانگین رنگی در هر فرم ، هیچ کاری با کار دیگر در فرم های عمومی که حتی با اختلاف یک فرم چاپ می شوند قابل مقایسه نخواهند بود. (اختلاف فرم های عمومی از چاپ تا چاپ ۳۰% خواهد بود) بافت و ضخامت کاغذ، کاور لمینت و همچنین کیفیت چسبندگی لیبل ها در برندهای مختلف ، در فرم عمومی متفاوت می باشد، به این جهت کیفیت سفارشات (به لحاظ رنگ ، کاغذ و … ) در دو فرم عمومی قابل مقایسه نخواهد بود. معمولا چاپ افست فرم عمومی برای سفارش هایی با ابعاد گسترده کوچک در نظر گرفته می شود. بطور مثال تراکت، سربرگ، لیبل، فاکتور، کارت ویزیت، پاکت نامه و ...
برای درک بهتر چاپ به صورت فرم عمومی به ذکر یک نمونه می پردازیم. اگر بخواهیم یک کارت ویزیت را به صورت اختصاصی چاپ کنیم حداقل تیراژی که برای چاپ این سفارش توجیه اقتصادی دارد 20 هزار عدد است و حداقل هزینه انجام این سفارش روی نازل ترین کاغذ و با کمترین خدمات پس از چاپ 3 میلیون تومان می شود. (قیمت سال1401) همانطور که مشخص است به علت هزینه بالا و همچنین تیراژی که شاید مورد استفاده قرار نگیرد این کار برای بسیاری به صرفه نیست. بنابراین سفارشات چندین مشتری که خواهان نوع کاغذ و تیراژ یکسان هستند توسط فرم بند در یک فرم چاپی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و یک فرم عمومی تشکیل می دهند، این فرم چاپ شده و بعد از خدمات پس از چاپ مشخص، برش و بسته بندی شده و در نهایت تحویل مشتریان می شود.
معایب فرم عمومی در چاپ افست
همانطور که گفته شد، سفارشاتی که در فرمهای عمومی قرار میگیرد در کنار یکدیگر قرار گرفته و برای چاپ ارسال می شود، به همین دلیل قابلیت استفاده از نمونه رنگ یا ناظر چاپ در این فرم ها وجود ندارد و مسئله دیگر آنکه به دلایل فراوان دیگر که یکی از آنها زمان است، این سفارشات قابلیت تفکیک رنگی و چیدمان در فرم های مجزا بر اساس رنگ را ندارند. این سفارشات از نظر میزان و نوع رنگ به صورت اتفاقی کنار هم قرار میگیرند. به همین دلیل هر فرم عمومی دارای میانگین رنگی خاص است که فقط مربوط به همان فرم است و رنگ ها بر اساس رنگ قالب فرم چاپی تنظیم می شود. بدیهی است، سفارش هایی که در این فرم ها چاپ می شوند با 20٪ اختلاف رنگ نسبت به مانیتور استاندارد مواجه خواهند شد. و اگر نمونه ی چاپ شده ی قبلی که با رنگ خاص چاپ شده است داشته باشیم اختلاف رنگ بسیار مشهود است.
فرم عمومی تنها برای سفارش هایی که کیفیت در آن ها اولویت نخست نیست تعریف می شود، همچنین برخی از سفارش ها قابلیت چاپ در فرم عمومی را نداشته و علاوه بر این ها، محصولاتی نیز تعریف می شوند که ذاتا فرم عمومی و اختصاصی آن ها یکسان تعریف می شود. برای چاپ هر فرم به تیراژ سفارش مشتری، کاغذ وارد پروسه چاپ می شود اما به علت تنظیم رنگ چاپ و همینطور تنظیم دستگاه های خدمات پس از چاپ (نسبت به نوع سفارش) تعدادی از این کاغذ ها غیر قابل استفاده می شوند که اصطلاحا این کاغذ ها را باطله می نامند.این کاغذهای باطله در چاپ فرم عمومی از ۳ تا ۷ درصد تخمین زده شده اند.
فرم اختصاصی
نوع دیگری از چاپ به نام چاپ اختصاصی وجود دارد که در آن برخی از شرایط منعطفتر بوده و در اصطلاح دست مشتریان را در انتخاب و رسیدن به محصول خاص و مورد علاقهشان باز میگذارد. چاپ فرم اختصاصی برخلاف فرم عمومی همانطور که از اسمش مشخص است مخصوص سفارش چاپی یک نفر است که کلیه هزینه ها را یک نفر متحمل می شود.
در فرم اختصاصی کارهای چاپی خیلی زودتر از شیت عمومی آماده می شود و کیفیت رنگ و چاپ بهتری نسبت به عمومی دارد. محصولاتی مانند کاتالوگ و بروشور، پوستر، ست اوراق اداری، ساک دستی مقوایی، فولدر و محصولاتی از این دست، در حالت اختصاصی چاپ می شوند. کاتالوگ و بروشور به دلیل دارا بودن تعدادی صفحه برای هر سفارش، پوستر به دلیل سایز گسترده سفارش نسبتا بزرگ و ست اوراق اداری نیز بابت داشتن برش متنوع و رنگ خاص، خود به خود فرم اختصاصی در نظر گرفته می شوند. علاوه بر این محصولات، می توان محصولاتی که در فرم عمومی جای می گرفتند را نیز به صورت اختصاصی در نظر گرفته و چاپ کرد. برای مثال در صورتی که شرکت بزرگی قصد چاپ کارت ویزیت برای تمام اعضای هیئت مدیره و کارکنان رده بالای سازمان را داشته باشد، با کنار هم قرار دادن این کارت ها، به دلیل یکسان بودن طرح و رنگ سفارشات و تفاوت جزئی در نام و سمت هر فرد در کارت ویزیت، چاپ فرم اختصاصی در نظر گرفته می شود تا هم هزینه نهایی چاپ کاهش یافته و هم بالاترین کیفیت ممکن به دست آید.
مزایای فرم اختصاصی در چاپ افست نسبت به فرم عمومی
*چاپ بر روی کاغذهای خاص همراه با خدمات ویژه
*چاپ با ابعاد متفاوت و مختص به شما
*داشتن گستره رنگ متفاوت
ممکن است رنگهای موجود در طرحتان بهگونهای باشد که صرفا با ترکیب چهار رنگ اصلی تهیه نشده و نیاز به ساخت جداگانه آنها باشد. مثل رنگهای طلائی و نقرهای. روشن است که رفع این نیاز به دنبال استفاده از فرم اختصاصی انجام خواهد گرفت. البته یکی از راههایی که اینگونه مواقع شما میتوانید از آن استفاده کنید این است که به طور مثال تنها ۲ رنگ طلایی و مشکی در طراحی محصولتان قرار دهید تا علاوه بر داشتن رنگی زیبا و خاص، قیمت مناسبی هم برایتان به همراه داشته باشد.
*چاپ محصول با ظاهر، قالب و برشهای متفاوت و صحافی دلخواه
اگر شما بخواهید محصولتان با شکل و ظاهری متفاوت مثلا به شکل لوگوی خاص چاپ و برش زده شود و صحافی دلخواه داشته باشد میتوانید بدون هیچ محدودیتی از چاپ اختصاصی استفاده نمایید.
*چاپ در کوتاهترین زمان ممکن
همانطور که بیان شد در فرم اختصاصی فقط محصول چاپی شما قرار میگیرد. به همین دلیل بدون در نظر گرفتن بخشهای خالی از فرم (ممکن است بخشی از فرم متناسب با طرحتان خالی بماند) عملیات چاپ محصول شروع میگردد. این در حالی است که در فرمهای عمومی امکان خالی بودن بخشی از آن وجود ندارد. به همین دلیل شما میتوانید در مواقعی که نیاز به چاپ سریع محصولتان دارید از چاپ اختصاصی استفاده کرده و زمان را برای خود ذخیره کنید.
*اطمینان از کیفیت نهایی
همانطور که بیان شد در چاپ اختصاصی امکان حضور ناظر چاپ وجود دارد و به مراتب عملیات چاپ با دقت و کیفیت بیشتری انجام میشود.
پس از آشنایی با معاب و مزایای دو نوع فرم چاب افست، در ادامه تفاوت این دو نوع چاپ را باهم بررسی میکنیم.
* در فرم عمومی چند سفارش مختلف کنار یکدیگر قرار میگیرند در حالی که در فرم اختصاصی، یک فرم مخصوص برای چاپ محصول شما با ابعاد دلخواهتان در نظر گرفته میشود.
* در فرم عمومی امکان تنوع رنگ و کنترل آن وجود ندارد و مسئول چاپ سعی میکند تا کیفیت رنگ قابل قبولی را در کلیه سفارشات ارائه دهد؛ ولی در چاپ فرم اختصاصی چون تنها فایل موجود مربوط به محصول شما است، توجه بیشتری بر روی رنگها خواهد بود که در نتیجه بهترین خروجی رنگ عرضه میشود.
* در کارهای فرم عمومی برای جنس کاغذ به دلیل موجودی بازار محدودیت چاپی وجود دارد .در صورتی که با استفاده از چاپ فرم اختصاصی امکان انتخاب یک کاغذ خاص وجود دارد.
* در چاپ فرم عمومی برای تجدید چاپ توناژ رنگ تغییر می کند و مطمئناً تفاوت مشهودی در نمونه های قبلی با چاپ جدید وجود دارد؛ اما در چاپ فرم اختصاصی حتی با گذشت زمان هم، همان کیفیت و رنگ قبلی ارائه می شود.
* در چاپ فرم عمومی امکان حضور ناظر اختصاصی در مراحل چاپ وجود ندارد؛ در حالی که در چاپ فرم اختصاصی ناظر چاپ و تولید میتواند در عملیات چاپ حضور داشته باشد تا از کیفیت کار اطمینان حاصل کند.
* در چاپ فرم عمومی هزینه ی کار در پایان کمتر است؛ البته این در حالی است که در چاپ فرم اختصاصی چون اصطلاحاً پِرتی (کاغذ های باطله) کار در چاپ به مراتب کمتر است، تعداد سفارشی که به مشتریان تحویل میگردد گاهاً بیشتر میشود.