علت کوچک شدن سفارش پس از برش
از آنجا که کارها در کلیه فرمهای عمومی چسبیده به یکدیگر چاپ میشوند، برای آنکه در لبههای کارت شما از رنگهای کارت کناری نباشد، برشکار میبایست کمی از درون رنگ کارتها را برش بزند که این امر باعث میشود کارت شما از اندازهای که سفارش دادهاید (نزدیکبه 3 میلیمتر) کوچکتر شوند (تصویر شماره 1)
یادآوری: به یاد داشته باشید اگر میخواهید سایز چاپ سفارش شما دقیق باشد میبایست کار خود را دستکم 2 میلیمتر بزرگتر از اندازه اصلی خود که میخواهید، سفارش دهید. (تصویر شماره 2)
راهنمای چیدمان فایلهای دو رو
کلیه فایلهای این مجتمع بهصورت کتابی دورو میشوند، یعنی در شرایطی که فایل پشت و روی سفارش را مانند تصویر شماره 1 کنار هم قرار دهید. دور پشت دور، نزدیک پشت نزدیک چاپ میشود.( تصویر شماره 1)
یعنی برای اینکه پشت کارت خود را بخوانید باید آن را به سمت چپ یا راست بچرخانید.
حالت معمولی طراحی محصولات دورو
حالت ویژهی طراحی محصولات دورو
توجه داشته باشید ممکن است حالتی که شما برای چاپ ارسال کردهاید برپایه تصویر شماره 3 درست باشد؛ یعنی بر اساس مقولهی دور پشت دور، نزدیک پشت نزدیک، اما طبق اصول فرمبندی کتابی نباشد. در این حالت فایل شما هنگام فرمبندی 180 درجه چرخانده می شود و نتیجه ای که مورد نظر شما بوده حاصل نخواهد شد.
در این حالت شما باید قبل از سفارش با کارشناسان چاپ مجموعه مشورت کنید.
حالت سکه ای
این شیوه مورد استفاده مجتمع چاپ نقش الماس نمی باشد بنابراین درباره این شیوه توضیح نمی دهیم اما اصطلاح سکه ای در محصولات عمومی کاربرد دارد و جزء همان حالت های خاص است که در بالا توضیح داده ایم. این حالت معمولا در سفارشات مارک لباس، کارتهای سکه و سفارشاتی که در حالت خاصی خط تا میخورند مورد استفاده است، به این ترتیب برای آنکه پشت کارت را بخوانید باید آن را به سمت بالا یا پایین بچرخانید. ( تصویر شماره 5 )
راهنمای CMYK ،RGB
مدل رنگی RGB
در این مود رنگی از ترکیب سه رنگ BLUE ,RED ,GREEN میلیون ها رنگ تولید می شود. ترکیبات این مود بر اساس نور می باشد که همانطور مشخص است کاربردی در چاپ افست که از ترکیب رنگ ها استفاده میشود ندارد.( تصویر شماره 1)
استفاده از مود RGB در چاپ افست هیچ توجیه یا تضمین چاپی ندارد.لذا هنگام طراحی به این امر توجه کنید.
مدل رنگی CMYK
این مود رنگی که مورد استفاده در افست می باشد. از حاصل 4 رنگ اصلی چاپ یعنی cyan, magneta, yellow, black میلیون ها رنگ تولید می شود.
تفاوت نور و رنگ :
همانطور که در تصویر 1 و 2 می بینید از ترکیب مود CMYK به صورت تمپلات رنگ مشکی به دست می آید و از ترکیب نورهای RGB به صورت تمپلات رنگ سفید به دست می آید از این مسئله می توان فهمید که قاعده مود CMYK و RGB از بنیان با یکدیگر تفاوت دارند.
تذکر:عکس ها به صورت اورجینال RGB است. برای تبدیل عکس های RGB به CMYK از فتوشاپ استفاده کنید سپس در صورت لزوم در نرم افزار برداری طرح خود را تکمیل کنید.این تبدیل در فتوشاپ با خطای کمتری مواجه خواهد شد.
نکته: به یاد داشته باشید اساسا سیستم نمایش مانیتور بر مبنای RGB است و توان نمایش دقیق CMYK را ندارد.
راهنمای رنگ مشکی
رنگ نوشته های مشکی:
در صورتی که در فایل خود از نوشته های مشکی استفاده می کنید رنگ این نوشته ها باید مشکی تک رنگ (black:100) باشد. لازم به ذکر است هرچه مشکی تک رنگ به خاکستری تمایل دارد و با مشکی 4 رنگ قابل قیاس نیست اما خطا در نوشته های مشکی 4 رنگ اجتناب ناپذیر است.
تبصره: این مسئله در مورد محصولات جنیوس برعکس می باشد. به شکلی که برای تمام محصولات جنیوس حتما بایستی از نوشته های 4 رنگ ( چهار 100 cmyk ) در طراحی خود استفاده کنید.
زمینه مشکی تک رنگ
اگر زمینه طراحی خود را مشکی تک رنگ ( black 100) انتخاب کنید نتیجه چاپی آن خاکستری خواهد شد. حتی المقدور در زمینه های تمپلات از این رنگ اسفاده نکنید ، غیر از اینکه سفارش شما مشکی پر رنگ نخواهد شد نتیجه نهایی مطلوب نخواهد بود.
زمینه مشکی 4 رنگ
اگر می خواهید زمینه مشکی پر رنگ ( اصطلاحا مشکی پر کلاغی ) داشته باشید از مشکی 4 رنگ استفاده کنید.
رنگ سفید، روی مشکی 4 رنگ
اگر روی زمینه های مشکی 4 رنگ از نوشته یا اشکال سفید استفاده می کنید بایستی از 0.5 point دور خط ( در فتوشاپ stroke :2 Px ) مشکی تک رنگ ( black 100) استفاده کنید. فراموش نکنید سفید رنگ چاپی نمی باشد و مکان هایی که در چاپ سفید دیده می شود مکان هایی هستند که هیچ رنگی چاپ نشده است. (البته این مسئله در چاپ افست یووی متفاوت است)
رنگ خاکستری
اگر رنگ زمینه خاکستری مورد انتخاب شماست به هیچ وجه از رنگ خاکستری 4 رنگ استفاده نکنید. این نوع رنگ با تونالیته فوق العاده ای مواجه خواهد شد.
مشکی 4 رنگ PVC
اگر می خواهید زمینه مشکی پر رنگ (اصطلاحا مشکی پر کلاغی ) در کارت ویزیت پی وی سی داشته باشید ترکیب رنگی زیر را استفاده کنید.
تغییر رنگ در محصولات عمومی
از آنجایی که سفارشات در محصولات عمومی از جهت رنگ قابل تفکیک نیستند هر محصول عمومی دارای میانگین رنگی خاص می باشد. رنگ ها بر اساس رنگ قالب فرم چاپی تنظیم می شود از این رو کارهایی که در این محصولات چاپ می شوند. 15% به مانیتور استاندارد مواجه خواهد شد.(تصویر شماره 2)
تذکر: به یاد داشته باشید در چاپ افست ( عمومی و اختصاصی تفاوتی ندارد ) حتی اگر فایل را در مدل CMYK طراحی کرده باشید، بازهم رنگ چاپی کار شما با آنچه در مانیتور می بینید متفاوت خواهد بود چون اساسا سیستم نمایش مانیتور بر مبنای RGB است و توان نمایش دقیق CMYK را ندارد .
به علت تغییر مواد اولیه ( کاغذ، مرکب، روکش ها ،و... ) و همچنین تفاوت میانگین رنگی درمحصولات عمومی که حتی با اختلاف یک محصول چاپ می شوند ، ممکن است اختلاف رنگی چاپ جدید شما با چاپ قبلی 30% باشد.
اگر نمونه رنگی در دست دارید و بر اساس آن طراحی کردید صرف نظر از خطای چشم طراح و تبحر در اجرا کردن رنگ، خطای رنگ شما در محصولات عمومی 30% خواهد بود. (تصویر شماره 3)
از فونت های کوچکتر از 7pt استفاده نکنید. (تصویر شماره یک)
برای انتخاب رنگ فونت از رنگ های کمتری استفاده کنید . مخصوصاً فونت 8pt پایین تر از فقط در یک رنگ استفاده کنید خطای زینک در نوشته های ریز اجتناب نا پذیر است . لازم به ذکر است هر چند مشکی تک رنگ به خاکستری تمایل دارد و با مشکی 4 رنگ قابل قیاس نیست اما خطا در نوشته های مشکی 4 رنگ اجتناب نا پذیر است. (تصویر شماره 2) به یاد داشته باشید نتیجه استفاده از فونت های 4 رنگ در محصولات کتان و کلیه فرم هایی که روکش ندارد پشت زدگی خواهد بود . در صورتی که در فایل خود از نوشته های مشکی استفاده می کنید رنگ این نوشته ها باید مشکی تک رنگ(Black:100) باشد.
در نوشته های لاتین از فونت های کوچکتر از 8pt استفاده نکنیـد هم چنین با در نـظر گرفتن زیـبایی طـرح خود حدالمقدور از فونـت های Bold استفاده کنید. به یـاد داشته باشید فونت لاتین تحریری در اثر جابجایی اجتناب نا پذیر زینک ها نا خوانا و تار دیـده میشود .(تصویر شماره3 )
راهنمای برجستگی
از آنجایی که کلیه محصولات برجسته این مجموعه با تیغ دایکات دورگرد می شود اگر لبه هایی که تیغ میخورد برجستگی وجود داشته باشد یووی در آن قسمت پوسته می شود ( این مسئله در یووی های تمپلات محسوس تر است) (تصویر شماره 1)
توجه کنید : اگر فایل یووی (برجستگی ) کار نسبت به فایل چاپی روی هم خوردگی ندارد، باید توسط طراح تصحیح و بررسی شود.
فونت ها یا اشکال ریز در برجستگی زیبایی ندارد و ممکن است نتیجه کار مطلوب نشود .
حتی المقدور از نوشته ها و اشکال یا خطوط ریز در برجستگی های کار استفاده نکنید. فایل یووی کار می بایست تمام مشکی و بدون ترام باشد . ضمنا از شکل های بی کیفیت در فایل یووی استفاده نکنید.